Bibliotheek Nuth Een kleurrijke bibliotheek

De bibliotheek Nuth wilde een inrichting volgens retailprincipes, maar niet volgens de landelijke formules. De bibliotheek heeft een onderzoek door Cubiss uit laten voeren en daaruit kwam naar voren dat de volwassen inwoners van Nuth graag een rustige bibliotheek wenste en de jeugd meer zag in een kleurrijke bibliotheek.

Walter en Martijn Ontwerpers zijn met deze informatie aan de slag gegaan. Zij hebben een goede routing in het pand gelegd. Dit gaf nogal wat bouwkundige consequenties. Op de mooiste plek in het gebouw zaten voorheen de kantoren. Deze zijn naar achteren geplaatst en bij binnenkomst, waar de ramen zijn, is nu het leescafé gesitueerd.

De bibliotheek is gaan werken volgens een aantal werelden. In iedere wereld zitten visuals in de kasten die betrekking hebben op de wereld. Naast de inrichting heeft Bomefa hier ook de gehele verbouwing gecoördineerd en uitgevoerd.

Opdrachtgever Stichting Openbare Bibliotheek Nuth
Realisatie 2014
Exacte BVO 840 m²
BVO 500 - 1.000 m²
Type bibliotheek Openbare bibliotheek
Land Nederland

Services

Ontwerp
Transport
Montage
Verhuizing
Projectbegeleiding