Bibliotheek Waalwijk Black Box concept

Het door SVT ontwikkelde bibliotheekconcept heeft als doel het vergroten van het aantal uitleningen en leden, het stimuleren van een langer verblijf en het verbeteren van de klanttevredenheid op het gebied van presentatie, collectie, actualiteit van de collectie, inrichting en vindbaarheid. De toegevoegde waarde heeft een rationele kant, door het wegnemen van hindernissen en belemmeringen, maar ook een emotionele, omdat de bibliotheek verleidt, inspireert en verrast. Door een prettigere inrichting en betere presentaties wordt het een plek voor ontspanning, genieten en even wegdromen – kortom, voor een recreatief bezoek.

DESIGN
Het blackboxconcept wordt gekenmerkt door zijn grafische karakter. De inrichting is modulair opgebouwd. Sommige modules zijn optioneel en daardoor toepasbaar in alle typen vestigingen. Kernwaarden zijn: open, warm, inspirerend, persoonlijk, eigentijds, deskundig en kwaliteit. Kasten en tafels zijn speciaal ontworpen om het assortiment beter en flexibeler te kunnen presenteren. Daarnaast zijn er optionele modules, die afhankelijk van de grootte en de financiële ruimte van de bibliotheek worden ingezet.

Verplichte modules:

  • Markt (dit zijn presentatietafels direct na de entree)
  • Living (dit is de collectie voor volwassenen)
  • Kids (dit is de jeugdcollectie)
  • Ontvangst en service (dit zijn de klantprocessen zoals inschrijven, lenen, inleveren etc.)
  • Optionele modules zijn: het leescafé, het podium, Jeugd, Kijken & Luisteren, Zoeken & Maken)
Opdrachtgever Waalwijk
Realisatie 2013
Exacte BVO 1100 m²
BVO 1.000 - 2.500 m²
Type bibliotheek Landelijke concepten
Land Nederland

Services

Inrichting
Transport
Montage
Projectbegeleiding